Steve Jobs overleden...

Vandaag sta ik stil bij het overlijden van twee bijzondere mensen.

Ze hebben allebei een bijzondere, hoewel totaal verschillende invloed op de wereld gehad.

Steve Jobs, Hij is slechts 56 jaar geworden. Een wijs mens, een visionair, een bijzondere ondernemer, marketeer en oprichter van Apple.

En mijn overbuurvrouw, zij is 78  jaar geworden. Zij werkte heel haar leven bij het Leger des Heils.  Haar leven stond vooral in het teken van aandacht voor anderen en helpen.

Mijn kinderen herinneren zich haar vooral van Sint Maarten. Als zij met hun lampionnetje langs de huizen gingen had de overbuurvrouw voor hen (en voor ieder buurkind) een persoonlijk zakje snoep met hun naam er op. En nu moet haar man na 60 jaar huwelijk alleen verder, dat zal niet meevallen.

Zoals zoveel bijzondere mensen heeft Steve Jobs geen universitaire studie afgerond. Op zijn 20e begonnen met een onderneming in de garage van zijn ouders en tien jaar later was Apple uitgegroeid tot een bedrijf dat 2 biljoen waard was met 4000 werknemers.

En toen werd hij ontslagen. Hoe dat mogelijk is, wat dat voor zijn leven heeft betekend en hoe hij deze tegenslagen heeft weten om te buigen tot iets positiefs, vertelt hij in de video hieronder, fascinerend.

Wil je meer van hem leren, lees dan zijn bijzonder inspirerend boek: 
Zo denkt Steve Jobs

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen