Succes met mlm dankzij internet

Er zijn verschillende manieren om succes met je MLM /Netwerkmarketing bedrijf te krijgen. Dankzij het internet is er een mogelijkheid om op een hele nieuwe manier met je netwerkmarketing business aan de slag te gaan en succesvol te worden.

Ontdek De Nieuwe Manier Om Een Succesvol MLM Bedrijf Te Bouwen.


Of dit nu je eerste netwerkmarketing bedrijf is of je zoveelste, je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat er twee heel verschillende manieren van denken en werken zijn als het gaat om het laten groeien van je MLM business.

Tot het midden van de jaren 90 was het zo dat netwerkmarketers altijd werkten via huisparty's, hotelmeetings, namenlijsten van hun warme markt, flyers, mond tot mond reclame en al dit soort "personal" business building technieken. En...er is absoluut niets mis met deze manier van werken.

Tja...

Toen kwam het internet en het duurde een aantal jaren voor netwerk marketeers daar echt mee aan de slag gingen en nog steeds is het in Nederland en België geen algemeen bekende manier van werken. De meeste netwerkmarketers zijn niet in staat hier alles uit te halen wat er in zit, en dat is jammer.

Als je hier op de juiste manier mee werkt is het eigenlijk niet meer perse noodzakelijk om je huis uit te gaan om een groot, succesvol MLM bedrijf op te bouwen. Er is in ieder geval geen dwingende noodzaak meer voor. En dat kan prettig zijn. Er is immers een reden waarom wij met een "home based business" zijn gaan werken. De meeste mensen blijven toch liever thuis, als ze de keuze zouden hebben om hun netwerk marketing business van huis uit op te bouwen.

Laten we eens kijken naar het verschil tussen deze twee netwerkmarketing technieken;


  • Je kunt lijsten maakt van je warme markt en deze mensen in een hotelzaaltje uitnodigen.
  • Of je kunt online leads genereren om hen vervolgens te bellen.

Op welke manier zou je meer prospects bereiken?

Ik zeg niet dat het geen zin heeft voor netwerkmarketers om persoonlijk, een zaaltje met prospects te vullen - er is een juiste tijd en gelegenheid voor de technieken die in de MLM business industrie worden onderwezen.

Het één kan heel goed een aanvulling zijn op het ander, maar ook voor de nieuwe manier geldt, je moet wel weten hoe. Bijvoorbeeld waar je advertenties plaatst, hoe je met Google en facebook werkt en -heel belangrijk- wat zeg je als je een prospect aan de lijn krijgt.

Ervaring is belangrijk om een succesvolle netwerk marketing organisatie op te bouwen. Succes komt als je de kennis hebt van wat je moet doen, hoe het te doen en begrijpt waarom je doet wat je doet.

Start bij de basis;


  • Maak een prospectscript met een duidelijke interesse vraag waarbij  je ook leidt met het product.
    Laten we zeggen dat je met een netwerkmarketing bedrijf werkt dat een product voor gewichtsvermindering/alvallen vermarkt, je interesse vraag zou dan ongeveer als volgt kunnen luiden:"Als ik je serieus kan laten zien hoe je op een goede en veilige manier 6 kilo in de komende 3 weken kan afvallen, zonder dat je drastisch je eetgewoonten moet veranderen of een uur per dag moet gaan rennen. Heb je daar dan 15 minuten van je tijd voor over om te horen hoe je dat voor elkaar gaat krijgen?"Denk je dat als je mensen belt die af willen vallen (van een namenlijst die je gekocht hebt of die je on- of offline gegenereerd hebt), zou je denken dat iemand die dit graag wil, nee zou zeggen tegen zo'n vraag? Waarschijnlijk niet. Zijn ze geïnteresseerd, nodig ze dan uit om naar de informatie call te luisteren (zie hieronder) en bel ze daarna terug om te closen. Bovenstaande interesse vraag kan worden aangepast aan iedere pijn en wens die een prospect heeft in welke industrie dan ook.

  • Maak een informatie call presentatie. Laat het het product hier de voornaamste plaats innemen, NIET de opportunity dat leidt namelijk tot veel uitval, er is immers altijd ergens een betere netwerk opportunity, ook al ben jij er van overtuigd dat je met het beste netwerkmarketingbedrijf ter wereld samen werkt. Vertel dus maar zijdelings over de mogelijkheid hier ook mee te kunnen gaan werken.

  • Maak een closingscript, zodat je een duidelijke leidraad hebt als je de prospect na de informatie call aan de lijn krijgt.

Succes komt door consequent volhouden en de basis blijven herhalen. Op deze manier bouw je je vaardigheden op en dan kun je over gaan op meer geavanceerde technieken. MAAR... Eerst moet je de fundering stevig hebben. En ik weet het, iedereen, ook ik, doet het het liefst op de eenvoudigste en snelste manier.

De beste manier echter om ervaring op te doen is dit steeds opnieuw en opnieuw te herhalen zodat je een solide basis krijgt.


Dat is het.

Stop dus met het zoeken naar een manier waarbij het lijkt alsof je met een toverstokje zwaait en je hebt succes. Hecht geen geloof aan het verhaal van Jan die je vertelt dat je in zijn business kan stappen en succes krijgt zonder dat jij wat hoeft te doen, omdat andere jouw downline en je netwerk organisatie bouwen.

Luister niet naar Ria die jou vertelt hoe makkelijk het is om met een of andere (Engelse) fancy autoresponder aan leads te komen zodat je je MLM business in no time opbouwt, terwijl zij zelf geen luis heeft om dood te drukken. (leuk gezegde hè).

Een netwerkmarketing business opbouwen is hard werken en je moet de basiskennis beheersen om een goed en solide bedrijf te kunnen bouwen.


 

 

 

Reactie plaatsen