Wat is Netwerk marketing of MLM nu echt?

Wat is Netwerk marketing of MLM nu echt?

Kort geleden, viel ik midden in een gesprek over netwerkmarketing.

De spreker stelde dat netwerkmarketing (of multilevel marketing) zo heet omdat je je netwerk, je vrienden en kennissen, benaderd om je producten te verkopen en ze in de business te krijgen.

Een simpele manier om een eigen bedrijf te hebben. Je hoeft zo dus niets van marketing of commercie te weten. Geen geld te investeren in reclame etc. Een aantrekkelijke manier van zaken doen voor iemand die niets van zaken doen weet, zo stelde de spreker.

En weet je zei hij, zo ben ik er ook ingerold. Het probleem was alleen…

dat ik op een ogenblik nergens meer naar toe ging zonder bijbedoelingen. Ik kreeg het maar niet voor elkaar om goed geld te verdienen met mijn mlm bedrijf. En er een succes van te maken.

Het gevolg was dat als ik op feestjes of bij familie en dergelijke kwam, ik steeds zat op te letten of ik iemand iets hoorde vertellen over problemen met zijn gezondheid of over te weinig geld. Zodat ik  kon inhaken en mijn verhaal kon vertellen en ze in mijn netwerkmarketing bedrijf kon krijgen.

Ik werd op laatst naar van mezelf en ben met netwerkmarketing gestopt. Ik vond het echt niet leuk om mijn vrienden, kennissen en familie van alles te moeten aansmeren. Het voelt nu echt als een opluchting en toch zijn het wel goede producten en ik denk ook wel een goed bedrijf. Ik gebruik zelf de producten trouwens nog steeds.

Ik had dit alles aangehoord en realiseerde me dat het helaas vaak zo gaat met netwerkmarketing. Jammer, want inderdaad netwerkmarketing of MLM is een hele goede laagdrempelige manier om je eigen bedrijf te beginnen. Alleen… de meeste mensen hebben geen flauw idee waar ze aan beginnen.

Want wat is netwerkmarketing of mlm nu echt?
Netwerkmarketing is in wezen niet meer dan een bijzonder betaalsysteem. Simpel gezegd, jij zet producten in de markt en je helpt mensen, die dat ook willen doen, bij het opstarten van hun bedrijf.

Jij krijgt een percentage over hun omzet en je ondersteunt ze bij het begeleiden van nieuwe ondernemers. Als je dit goed doet worden zij en de ondernemers die jullie begeleiden heel succesvol.

Op deze manier is het een win-win situatie voor iedereen. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, je werkt samen maar je hebt geen personeel. Ideaal!
(En je hoeft over dit deel geen omzet belasting te betalen)

Alleen… je moet wel weten hoe je aan klanten en business mensen komt. En dat is voor de meeste mensen het addertje onder het gras, want hoe doe je dat. Is je familie, vrienden en kennissen benaderen echt  de enige juiste manier.

Nee dus!

Wil je weten wat er voor andere mogelijkheden zijn om met netwerkmarketing of mlm te werken of hoe dat met de belasting zit,  lees dan verder op deze site.

Ben je al met netwerkmarketing bezig en loopt het nog niet zoals jij wilt? Lees dan verder op deze pagina

Over de schrijver
Reactie plaatsen