Prospects benaderen

Regelmatig hoor ik verhalen van mensen die vol enthousiasme gestart zijn met netwerkmarketing / mlm. Daar veel geld aan uit hebben gegeven en absoluut niet het resultaat hebben dat ze willen.

Als ik dan verder vraag blijkt dt ze de markt en hun prospects benaderen met de zakelijke mogelijkheid op de eerste plaats in plaats van met het product. Als ik daar dan een opmerking over maak krijg ik als antwoord: "Ja maar dit heb ik toch zo geleerd. Het moederbedrijf en mijn upline zeggen dat dit zo moet.

En inderdaad dit is een goede manier, alleen... als jij nog geen succes hebt is het heel moeilijk om aan een prospect te verkopen dat hij wel succesvol zal worden als hij met een netwerkmarketing / mlm bedrijf begint. Het is een statistisch gegeven dat slechts 2% van alle netwerkmarketers succes hebben. Dat klinkt niet zo erg bemoedigend nietwaar.

Je kunt echter ook op een andere manier naar netwerk marketing kijken.

Eigenlijk is netwerkmarketing of multilevel marketing niet meer of minder dan een manier om producten in de markt te zetten met daaraan gekoppeld een speciaal verdienmodel. Als distributeur heb je de verantwoordelijkheid voor het in de markt zetten van het product.

Met een MLM bedrijf heb je eigenlijk een soort groothandel alleen zonder personeel, enorme inventaris of overhead.

Jij bent o.a. verantwoordelijk voor de marketing en daarom is de consumptie van het product door zoveel mogelijk klanten heel belangrijk. Het liefst op een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis. Hoe meer consumptie er plaats vindt hoe meer je verdient. En als je echt enthousiast bent over je product is dit een hele goede manier om een residueel inkomen op te bouwen.

Wat zijn nu de voordelen als je niet met de zakelijke mogelijkheid leidt maar met het product:


  • Mensen die beginnen met gebruik van het product gaan het product waarderen en er van houden. Dat biedt een goede basis om een netwerkmarketing bedrijf op te bouwen.
  • Mensen die alleen vanwege de zakelijke mogelijkheid in je organisatie komen. Beginnen vaak alleen aan netwerkmarketing omdat ze veel geld willen verdienen. En als dit dan niet snel genoeg gebeurd, vertrekken ze weer naar een ander bedrijf waar ze betere mogelijkheden denken te zien. Hun enige belang is immers een goed betaalplan waar ze zo snel mogelijk veel geld mee kunnen verdienen. Zij voelen zich immers niet verbonden met het product.En als je denkt dat jouw netwerkmarketing / mlm bedrijf het best betalende bedrijf is, wel ...ga dan maar eens wat om je heen kijken.Je zal zien dat er netwerk marketing bedrijven zijn die net zo goed betalen of misschien zelfs beter.
  • Als jij zelf nog niet veel geld verdient met netwerkmarketing en zeker als je al wat langer bezig bent is het vaak lastig om mensen te vertellen dat ze hier een heel goed inkomen mee op kunnen bouwen. Maar je kan ze wel in de eerste plaats enthousiast maken over de voordelen die het product voor hen heeft en pas in de tweede plaats de zakelijke mogelijkheid aanbieden.

  • Ik weet wel, dit zijn ideeën die niet stroken met dat wat er over het algemeen binnen netwerkmarketing bedrijven wordt geleerd.


    Maar ze werken wel. Ze werken zelfs heel goed!

     


Reactie plaatsen