Waarom is netwerkmarketing een goed bedrijfsmodel

Een vraag die regelmatig gesteld wordt door mensen die voor het eerst met netwerkmarketing kennis maken is:
Waarom is netwerkmarketing dan zo'n goed bedrijfsmodel.

Volgens Warren Buffet (Amerikaans zakenman, investeerder en sinds september 2008 de op een na rijkste persoon ter wereld. Bron; Wikipedia) zijn er, 12 criteria voor het ideale bedrijfsmodel.

Netwerkmarketing voldoet volledig aan het ideale bedrijfsmodel. • De hele wereld is je klant.


  In plaats van dat jouw producten of diensten alleen een lokale buurt of zelfs een hele stad bedienen, heb je bij het ideale bedrijfsmodel de 'hele wereld' als potentiële klant.


 • Het product of de dienst kent een 'in-elastische vraag'.


  Met In-elastisch wordt bedoeld, dat mensen jouw product graag willen of nodig hebben hebben en dat daarom de prijs van ondergeschikt belang is.


 • Het product is uniek.


  Het product dient origineel te zijn of door copyrights, patenten of anderszins beschermd te zijn. En kan niet makkelijk vervangen of nagemaakt worden.


 • Nauwelijks of geen personeel.


  Hoe minder personeel, hoe beter. Dat wil niet zeggen dat je alles zelf moet doen. Integendeel het is niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld zelf een website gaat bouwen

  als je daar de kennis en kunde niet voor in huis hebt.En zelfs als je dat wel kan, dan nog is het goed om je af te vragen of jij je tijd daaraan moet geven of dat je het beter uit kan besteden. Vraag je altijd af, levert het meer op als ik het zelf doe of als ik het uitbesteed, zodat ik mijn tijd ergens anders anders voor kan gebruiken.


 • Weinig overhead. Bijvoorbeeld een duur kantoorpand,


  noodzakelijk dure kranten of  TV reclames, juridische ondersteuning, dure werknemers of noodzakelijke inventaris en voorraden.


 • Geen grote investeringen.


  In bv. machinepark, auto's, computers etc.


 • Een sterke vrije cashflow.


  Geen problemen met debiteuren waarvan je moet hopen dat je ooit nog eens de betaling krijgt. Geen betalingen die pas ver in de toekomst plaats vinden. Geen enorme schulden/leningen aan hoeven gaan.


 • Relatief weinig overheidsbemoeienis en regulering.


  Hoe minder hoe beter.


 • Gemakkelijk verplaatsbaar. Niet plaats gebonden.


  Besluit je te verhuizen naar de andere kant van het land of zelfs naar het buitenland. Dan levert dat geen onoverkomelijke problemen op.

Tot zover de punten van Warren Buffet.

Een goed netwerkmarketing bedrijf voldoet aan alle punten.


En omdat de mensen waar je in je organisatie mee samen werkt allemaal zelfstandig ondernemer zijn, heb je geen personeel en heeft ieder zijn eigen motivatie en verantwoordelijkheid.

Daarentegen is het wel zo dat, hoe beter jij de mensen in jouw netwerkmarketing organisatie begeleidt, hoe succesvoller zij worden.

En hoe meer zij verdienen, hoe meer jij verdient.
Een Win-Win situatie.

 
Reactie plaatsen